søndag 11. april 2010

Fahrenheit 911

Michael Moores sitt budskap med filmen er å stille et kritisk spørsmål til det amerikasnke systemet og spesielt til George W. Bush. Ved denne dokumentarfilmen viser Moores de negative handlingen Bush utførte mens han var president og til krigen mot terrorisme. Filmen Framstiller Bush som en passiv sidespiller i flere viktige situasjoner.Der han heller drar på ferie enn å ordne opp i de store problemen. Bush blir framstilt som en person som er ute etter makt og penger framfor et trygt land. Klippingen i filmen er med på å understreke dette. Vi ser for eksempel at Bush spiller golf.
Musikken i filmen er med på og gi oss et dårlig inntrykk av Bush. Musikken som blir tatt i bruk når bush er i bildet er "komisk" musikk.




Moores spiller spesielt på våre følelser når vi møter en familie som har mistet et familiemedlem. Vi får også se klipp fra utenfor World Trade Center. Der vi ser reaksjonene til mennskene som opplevde angrepet på nært hold. Moores prøver å være fornuftig og bevise det han mener med klipp. Moores fokuserer mye på sammarbeidet mellom Bush familien og Saudi - Arabiske foretningsmenn. Vi får derfor et inntrykk av at Bush har skylda for angrepet. I filmen brukes de tre apellformene- etos, patos og logos. Etos- filmen spiller på avsenderens( Michael Moore) troverdighet. Patos -filmen spiller på mottakerens følelser. Logos- filmen spiller på mottakerens fornuft til saken.

Michael moores prøver å framstille filmen som en dukumentar, men det er lite troverdig at filmen er 100% dukumentar film. siden det stadig er klipping og vi får ingen konkrekt utalse fra Bush.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar