mandag 15. februar 2010

GoAnimat !

De siste timene har vi drevet med tekst og samfunn. Vi fikk en oppgave der vi skulle reklamere for Hamar som studieby. Mari og jeg valgte å bruke programet GoAnimate. Her er sluttresultatet.

GoAnimate.com: kommunikajson og kultur by hotgirl92

Like it? Create your own at GoAnimate.com. It's free and fun!


Forrige time Så vi på filmen "Evig solskinn i et plettfritt sinn". Dette var en veldig spesiell film. Filmen bruker virkemidler som Kairos , fordi den bruker tid og sted til hjelp, for at vi skal forstå hva som skjer i ulike situasjoner.
Filmen starter inmediares og hopper en del fra fortid til fremtid. Filmen går i hovedsak ut på å få visket ut en del av hukomelsen til hovedpersonene. De kjemper senere får å unngå at dette skal skje, slik at de skal kunne huske hverandre.

Teksten utfordrer oss til å tenke. Den bryter også sin sjanger. I forhold til en romantisk komedie der man kan flyte igjennom uten å måtte koble situasjonene, man kan forvente hva som kommer til å skje. Vi må derfor være åpne for noe nytt siden filmen hopper mye fram og tilbake i fortid og fremtid. Vi aksepterer mer overnaturlige krefter senere i filmen siden filmen starter slik den gjør. Jeg har også sett mange overnaturlige filmer. Noe som gjør at jeg aksepterer filmen og ikke blir overasket med bruddet på realiteten.


Vi har også lært om sampling. Sampling er når man klipper noe inn fra en annen tekst. Dette innebærer at man kopierer en del fra en allerede eksisterende sang. Det kan for eksempel bli lånt melodi fra en annen låt, refreng eller deler fra teksten. Her er et eksempel på sampling.



I denne musikkvideoen brukes melodien fra orginal sangen " Every breath you take". Budskapet i tekstene er det samme i begge sangene.


Vi har også pratet om ulike typer kontekster. Kontekst er sammensatt av språkelig og ikke - språkelig elementer, og skaper kommunikasjon. Kontekst virker inn på hvordan vi tolker hendelser. Situasjonkontekst er rolle og situasjon i fokus. Kulturell kontekst er tekst som er rettet mot forskjellige kulturer. Vi har for eksempel aviser som retter seg mot forskjellige kulturellegrupper, et eksempel er avisen "Vårt Land" som har en kristen profil.

Tekst kan være så mye. De siste ukene har jeg fått en ny tilknyttning til ordet og ny forståelse på hvor stort begrepet tekst faktisk er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar